در سالهای اخیر داستان اسباب بازی 4 ساخته شد و در این نوشتار میخواهیم به جزئیات مربوط به آن، معرفی شخصیتها، خلاصه داستان و در انتها به نقد و بررسیاش بپردازیم.
برگشتن به خاطرات قدیمی برای بسیاری از ما لذتبخش است و بزرگترین کمپانیهای انیمیشنسازی از این حس بهبهترین شکل ممکن استفاده میکنند. داستان اسباببازیها نمایشی از زندگی عروسکها و اسباببازیهای مختلف است که مخفیانه و به دور از چشم انسانها، زنده میشوند. در این انیمیشن ما میبینیم که نهایت علاقه و هدف زندگی هر عروسکی این است که رضایت کودکان را جلب کند. اما یک داستان بسیار عمیقتر در پس این مجموعه وجود دارد: داستان اسباببازیها روایتی درباره شادی و عشقی است که افراد از دوستیهای کسب کرده و حس بسیار بد عدم پذیرش از سوی سایرین را به زبان کودکانه بیان میکند.
معرفی شخصیت های داستان اسباب بازی 4
در سال 2014 اعلام شد که قرار است داستان اسباب بازی های 4 با محتوایی عاشقانه ساخته شود و همه منتظر بودیم با یک انیمیشن درام-کمدی روبهرو شویم. البته بعدها و کمی قبل از انتشار داستان اسباب بازی 4 این مسئله رد شد و اعلام کردند که داستان بهگونهای دیگر ساخته شده است.
در ابتدا خلاصه سری انیمیشن داستان اسباببازیها را با هم مرور کنیم و سپس وارد سایر جزئیات مربوط به آن خواهیم شد. اما برای روایت هر داستانی، باید شخصیتهای آن را بشناسیم، در این قسمت اسم شخصیت های داستان اسباب بازی 4 و نکات مهم درباره هر کدام از آنها را بازگو میکنیم تا بتوانیم با اطلاعات کاملی انیمیشن Toy Story 4 را بررسی کنیم.
تام هنکس / وودی
وودی یک عروسک کاوبوی است که به پسرکوچکی به نام اندی تعلق دارد. وودی در واقع رهبر و سرپرست گروه اسباببازیها است و همیشه سعی میکند مراقب تمام اسباببازیهای اتاق باشد. تام هنکس محبوب، صداپیشه کاراکتر وودی است که باعث شده علاوه بر محبوبیت خیلی زیاد در میان بزرگسالان، در میان کودکان نیز محبوبتر شود.
تیم آلن / باز لایت یر
باز لایت یر در ابتدای حضورش با وودی رقابت داشت و همین مسئله باعث شد که آرامش موجود در اتاق اندی و در میان اسباببازیها از بین برود. این رقابت باعث ایجاد مشکلات زیادی برای او و وودی خواهد شد، ولی تمام این ماجراها باعث شروع یک رفاقت طولانی است. در داستان اسباب بازی 4 نقش باز بهطرز قابل توجهی کمتر است اما او همچنان بهعنوان دوست وفادار وودی حضور دارد و تیم آلن همانند سابق، صداپیشگی این کاراکتر را بر عهده دارد.
دان ریلکس / آقای سیب زمینی
آقای سیب زمینی شخصیتی عصبانی، سرزنشگر و البته طعنهگر دارد. او عاشق خانم سیب زمینی و یکی از طرفداران پر و پاقرص وودی است. آقای سیب زمینی همراه با چند کاراکتر دیگر نقشهای مکمل را برعهده دارند و در موقعیتهای مختلفی به وودی کمک میکنند.
آنی پات / بو پیپ
بو یک عروسک چوپان است که در قسمتهای اول و دوم، بهعنوان فرد موردعلاقه وودی حضور پیدا کرد. این کاراکتر در قسمت سوم کنار گذاشته شد اما در داستان اسباب بازی 4 حضور پررنگی دارد و در این قسمت با بو و داستان زندگیاش بیشتر آشنا میشویم. بو رفتاری ملایم و بسیار مهربان دارد، به وودی علاقهمند است و در دو قسمت از این مجموعه، شخصیتی تقریبا ضعیف داشت. پس از انتقال او به اتاق مولی خواهر اندی، او در آنجا سردسته عروسکها شد و حضورش در قسمت چهارم با یک شخصیت مستقل و محکم، باعث شده که با وودی یک زوج خوب و قوی بسازند.
جان موریس / اندی دیویس
اندی پسرکوچولوی صاحب اسباببازیها است که وودی اسباببازی مورد علاقه او بود. اندی در هر 4 قسمت حضور دارد اما در قسمت آخر یعنی داستان اسباب بازی 4 او را تنها بهصورت یادآوری گذشته در انیمیشن میبینیم.
شخصیتهای حاضر در این انیمیشن بسیار متنوع و زیاد هستند. با حدود صد کاراکتر و شخصیت مختلف، معرفی تمامی آنها زمانبر است. شخصیتهایی مثل هام، رکس، سگ اسلینگی و سایر عروسکهای موجود، بهعنوان نقشهای مکمل در هر کدام از قسمتهای داستان اسباب بازی حضور داشتهاند. بالاخره بهبهترین قسمت یعنی مروری بر هر کدام از قسمتها و در انتها بررسی خلاصه داستان اسباب بازی 4 میرسیم.
خلاصه داستان اسباب بازی ها
همانطور که میدانید، سری انیمیشن داستان اسباب بازی ها بر اساس اتفاقاتی است که برای یک گروه اسباببازی اتفاق میافتد. این عروسکها در یک جامعه کوچک و در اتاق خواب پسری به نام اندی زندگی میکنند. چه یک طرفدار پروپاقرص باشید و چه اینکه برای اولین بار میخواهید در مورد این انیمیشن اطلاعاتی کسب کنید، این قسمت برای شما بسیار جذاب خواهد بود.
داستان اسباب بازی 1 (1995)
تقریبا همه ما خلاصه داستان اسباب بازی 1 را میدانیم. وودی که تقریبا رهبر تمام اسباببازیها است، با ورود باز لایت یر و دیدن علاقه اندی به او، حس حسادت و رقابتاش تحریک میشود. در پی این احساسات منفی، وودی این عروسک را از اتاق به بیرون پرتاب میکند و طی اتفاقاتی هر دوی آنها از سایر اسباببازیها جدا میشوند. در همسایگی اندی، پسری به نام «سید» وجود دارد که علاقه زیای به خرابکردن عروسکها دارد. از شانس بد این عروسکها، آنها به دست سید میافتند و از آن پس وودی و باز باید تلاش کنند از دست سید فرار کرده و بهسرعت به اتاق بازگردند تا در اسبابکشی چند روز آینده، از دوستانشان و البته از همه مهمتر اندی، دور نشوند.
این انیمیشن اولین قسمت از یک مجموعه موفق است که تمام قسمتهای بعدی آن، طرفداران بسیار زیادی کسب کردند. فروش بالای این انیمیشن و حضور قسمتهای مختلف آن در میان ده انیمیشن برتر تاریخ، همه نشاندهنده استقبال بالای تماشاگران است.
داستان اسباب بازی (1999) 2
داستان اسباب بازی 2 در سال 1999 بهصورت سهبعدی منتشر شد و توانست با فروشی بسیار بالا، به یک موفقیت بسیار خوب دست پیدا کند. خلاصه داستان اسباب بازی 2 اینگونه است که این بار اندی به یک کمپ تابستانی تفریحی میرود و همه اتفاقات بعد از رفتن او آغاز میشود. رئیس یک انبار اسباببازی طی یک اتفاقات، وودی را دزدیده و این بار دوستان وودی که شامل باز، رکس، هام و آقای سیبزمینی هستند؛ تلاش میکنند تا بتوانند او را نجات دهند.
اتفاقاتی که گروه دوستان وودی در این مسیر با آنها روبهرو میشوند، داستان اسباب بازی دو را شکل میدهد. در این قسمت کاراکترهای جدیدی مثل جسی دختر گاوچران، اسب و معدنیاب هم به گروه اسباببازیها اضافه میشوند.
در یکی از صحنهها یک عروسک فضانورد که دقیقا مشابه باز لایت یر است، جای او را میگیرد و موقعیتها جذاب متفاوتی ایجاد میشود. اتفاقات این قسمت را بیشتر از این شرح نمیدهیم تا اگر داستان اسباب بازی 2 را تاکنون ندیده باشید، ماجرای آن را خودتان ببینید.
داستان اسباب بازی (2010) 3
در این قسمت دیگر اندی یک پسر کوچک نیست و نوجوانی است که قصد دارد به دانشگاه برود. او سالهاست با اسباببازیهایش بازی نکرده و میخواهد وودی را با خود ببرد و بقیه را در خانه قایم کند. مادر اندی فکر میکند او تصمیم گرفته آنها را دور بریزد و میخواهد آنها را از خانه خارج کند. اسباببازیها که تصور میکنند اندی واقعا قصد داشته آنها را دور بریزد، در ماشین از کیسه خارج میشوند و به جعبه دیگری میروند که انواع اسباببازیهای مختلف در آن وجود دارد و مادر اندی میخواهد آن را به یک مهدکودک اهدا کند.
از این طریق یک کاراکتر باربی به عروسکها اضافه میشود و داستان در یک محیط جدید دنبال میشود. در آنجا نیز اتفاقات متعددی رخ میدهد، یک دختربچه وودی را به خانه میبرد، حافظه باز به حالت کارخانه برمیگردد، اسباببازیهای اندی تلاش میکنند از آنجا فرار کنند و انواع اتفاقات دیگر که برای درک راز موفقیت داستان اسباب بازی 4 باید حتما آن را ببینید. البته که ماجرا در زمان فرار عروسکها تمام نمیشود و داستان ادامه دارد، برای لو نرفتن ادامه داستان، از گفتن آن خودداری میکنیم تا لذت تماشای این انیمیشن بینظیر را از دست ندهید.
داستان اسباب بازی (2019) 4
با مروری کوتاه بر پیشزمینه این سری انیمیشن، حالا میتوانیم خلاصه داستان اسباب بازی 4 را با هم مرور کنیم. داستان در این قسمت دقیقا بعد از ماجراهای داستان اسباب بازی 3 اتفاق میافتد. اندی جوان میخواهد به دانشگاه برود و اسباببازیهای قدیمی خود را به کودک دیگری یعنی بانی میبخشد.
همه اسباببازیها از اینکه یک کودک دیگر برای آنها وجود دارد، خوشحال هستند اما وودی نمیتواند محیط جدید را بپذیرد. او در این محیط محبوبترین عروسک نیست و «بانی» حتی نشان کلانتر او را به جسی میدهد.
داستان تا آنجا پیش میرود که وودی در روز اول مهدکودک بانی، تصمیم میگیرد او را همراهی کند و در آن روز با جدیدترین اسباببازی این سری آشنا میشویم. فورکی یک قاشقچنگ پلاستیکی است که بانی آن را بهعنوان عروسک در کیف خود میگذارد اما فورکی احساس میکند که باید حتما در میان سایر دورریختنیها، به سطل زباله منتقل شود.
وودی که میداند بانی به فورکی بسیار علاقه دارد، سعی میکند او را به ماندن در میان عروسکها تشویق کند؛ اما فورکی در یک پیکنیک خود را به بیرون از ماشین پرت میکند و وودی او را دنبال خواهد کرد.
در همین ماجراجوییها و هنگامی که وودی بالاخره موفق میشود فورکی را بازگرداند، سر راه خود بو پیپ – دختر چوپان که وودی به او علاقه دارد – را در یک فروشگاه عتیقهفروشی میبینند و ماجراهای جذاب این دو اسباببازی در اینجا آغاز میشود. پیشنهاد ما این است که با دانلود داستان اسباب بازی 4 با کیفیت بالا از تمام جزئیات موجود در سکانسها لذت ببرید و ادامه ماجرا را خودتان ببینید. اسباببازیها تا انتهای انیمیشن با مشکلات و ماجراجوییهای مختلفی روبهرو میشوند و در طی آن وودی چیزهای جدیدی یاد میگیرد.
نقد و بررسی داستان اسباب بازی 4
هنگامی که در سال 2014، پیکسار خبر ساخت انیمیشن داستان اسباب بازی چهار را اعلام کرد، گفته شد که محتوای این انیمیشن قرار است عاشقانه و طنز باشد و داستان محوری آن جستوجوی وودی و باز برای یافتن بو پیپ خواهد بود. اما با گذشت چند سال و در هنگام ساخت انیمیشن، محتوای آن نیز با تغییراتی روبهرو شد.
داستان اسباب بازی 4 روایتی است از این که موقعیت وودی در دنیا کجا است و او در این قسمت به دنبال دلیل وجودی خود میگردد. وودی سالهاست عقیده دارد تنها دلیل وجود عروسکها این است که همیشه برای کودکی که به او تعلق دارند، حضور داشته باشند و هیچگاه او را تنها نگذارند. اما با یافتن بو و شنیدن مسیر زندگیاش، عقیده اولیه او با شک و تردید روبهرو میشود. کارتن اسباب بازی 4 همانند قسمتهای پیشین خود یک داستان پر از احساسات مختلف است و تمام تغییراتی که در آن رخ میدهد، باعث جذابیت هر چه بیشتر آن خواهد شد.
ایده بازگرداندن بو به انیمیشن و ساخت یک درام-کمدی همیشه جذاب به نظر میرسید، اما با بررسی بیشتر ایده ساختن یک انیمیشن عاشقانه که در سینما بهصورت رسمی و بهعنوان چهارمین قسمت سری اسباب بازی نمایش داده شود، چندان جالب توجه نبود. البته ماجراهای عاشقانه کاملا حذف نشدهاند، بلکه با بازگشت وودی و بو به همدیگر و بعد از چندین سال، همچنان شاهد ماجراهای عاشقانه میان آن دو هستیم اما این تمام داستان نیست و تنها قسمتی از یک پازل بزرگتر است. در نقد و بررسی داستان اسباب بازی 4 باید اعلام کنیم این قسمت از مجموعه داستان اسباببازیها بسیار منطقی و عقلانی ساخته شده و همان خاتمهای را دیدیم که در حد و اندازه سری انیمیشن Toy Story بود.
ساخت داستان اسباب بازی 4 با توجه به کیفیت ساخت قسمت سوم، یک کار بسیار پرریسک به نظر میآمد و هیچکس بهتر از خود گروه پیکسار اهمیت آن را درک نمیکرد. شجاعانهترین کاری که آنها انجام دادند این بود که متوجه شدند داستان اولیه که در سال 2014 برای آن اعلام کرده بودند، چندان مناسب ساخت نیست و باید یک داستان خیلی بهتر برای قسمت چهارم این سری شگفتانگیز بیابند.
داستان اسباببازیها همیشه درباره ترس از عدم پذیرفتهشدن بود و خوب یا بد، دوباره این داستان را در قالب داستان اسباب بازی 4 میبینیم. در این قسمت به ترس تازهای نیز اشاره شده است، این که خود اسباببازی، هویت خود را نپذیرد و تصور کند لیاقت این را ندارد که همانند سایر عروسکها مورد مهر و محبت قرار بگیرد.
البته اشکالاتی هم در داستان میتوانیم ببینیم. یکی از مهمترین موضوعات این است که با گذر بیش از یک دهه و بزرگشدن اندی، تمام عروسکها و مخصوصا وودی بسیار سالم و نو به نظر میرسند. ما در داستان اسباب بازی 2 دیدیم که اسباببازیها علاقه دارند جاودانه باشند و سالهای بسیار طولانی زندگی کنند؛ اما عدم تغییر هیچکدام از اسباببازیها کمی غیر ممکن است.
مسئله بعدی این است که فورکی یک اسباببازی دستساز است. برای ما بهعنوان تماشاگر نحوه زندهشدن او جالب بود، اما اینکه هیچ تفاوتی بین اسباببازیهای ساخت کارخانه و ساخت دست خود کودک وجود ندارد، کمی ناامیدکننده به نظر میرسید.
مهمتر از همه این است که ما در این قسمت همان داستان اندی را دوباره و در قالب بانی میبینیم. همان داستانهای قبلی برای یافتن بهترین جایگاه اتاق، همان دردسرهای همیشگی و در واقع تکرار تمام خاطراتی که از پیش داشتیم.
یکی از نقشهای محوری که در این قسمت با او روبهرو میشویم، بو پیپ است. بو برخلاف گذشته یک شخصیت قدرتمند و مستحکم دارد. نکته مهم این است که با گذشت این سالها در تمام انیمیشنها نیاز به یک کاراکتر زن قوی احساس میشد. پیکسار این نیاز را از طریق تقویت شخصیت بو انجام داده است. بو نظرات و عقایدی کاملا متضاد وودی دارد. وودی ترجیح میدهد همیشه در خانه و جای امن بماند اما بو از یک خانه دیگر، یعنی فروشگاه عتیقهفروشی صحبت میکند. این نگاه متفاوت باعث میشود که وودی به چالش کشیده شود و شاید بخواهد در مورد عقاید خود تجدید نظر کند. با همه اینها، دانلود داستان اسباب بازی 4 دوبله را به شما شدیدا پیشنهاد میکنیم که در یک دورهمی خانوادگی آن را تماشا کنید.
پیشرفت پیکسار در طی این انیمیشن و رتبه داستان اسباب بازی 4
پیکسار با ساخت داستان اسباب بازی 1 تمام دنیای انیمیشن را تغییر داد و با ساخت و عرضه داستان اسباب بازی 4 نشان داد که همچنان قدرت تغییر کل دنیای کارتنها را در اختیار دارد. قبل از داستان اسباب بازی یک، هیچکس مشابه این انیمیشن را پیش از این ندیده بود و حتی تکنولوژی ساخت آن، چنان پیچیده بود که ابزار مورد نیاز برای ساخت این انیمیشن وجود نداشت. برای ساخت فریمهایی که در طی انیمیشن دیدیم، یک نرمافزار کاملا اختصاصی و جدید ساختند که بتوانند داستان اسباب بازی یک را همانگونه که در ذهن جان لستر کارگردان بود، بسازند.
بین دو قسمت اول و چهارم این مجموعه، پیکسار 24 انیمیشن سینمایی بلند ساخت که 4 عنوان از آنها به داستان اسباببازیها تعلق دارد. برطبق گفته سازنده یعنی جوناس ریورا، اگر آنها تکنولوژی امروز را در اختیار داشتند، حتی در کمتر از زمانی که بتوان انیمیشن داستان اسباب بازی یک را دید، میتوانستند تمام آن را بسازند و این نشان میدهد که چقدر ساخت این انیمیشن در سال 1995 یک کار فوقالعاده بوده است.
تماشاگران پس از دیدن داستان اسباب بازی 4 گفته بودند که گربه موجود در سکانسهای این انیمیشن، نسبت به سگ سید که در قسمت اول دیدهاند، 100 درصد واقعی به نظر میآمد. نورپردازی و جزئیات دقیقی که در تمام کاراکترها دیدیم، نشان میدهد که پیکسار میتواند زیباترین و واقعیترین تصاویر ممکن را بسازد، اما با تمام اینها یک کاراکتر جذاب و با نمک به نام فورکی معرفی میکند. فورکی یک قاشقچنگ پلاستیکی است، بسیار شکل ابتدایی دارد و هیچ جزئیات خاصی در آن نمیبینیم. اما حتی در سادگی آن میتوان کیفیت بسیار بالای محصولات پیکسار را کشف کنیم و از آنها لذت ببریم.
داستان اسباب بازی 4 با بودجه 200 میلیون دلاری ساخته شد و با فروش بیش از یک میلیارد دلار در سرتاسر دنیا، توانست به هشتمین فیلم پرفروش در سال 2019 تبدیل شود. این انیمیشن در دو رشته اسکار نامزد شد که در نهایت جایزه اسکار بهترین انیمیشن را دریافت کرد. انیمیشن Toy Story 4، دومین قسمت از مجموعه داستان اسباببازیها است که توانسته برنده یکی از جوایز اسکار شود. در میان پرفروشترین انیمیشنهای تمام تاریخ، Toy Story 4 رتبه 6 را به خود اختصاص داده و توانسته بین ده فیلم برتر قرار بگیرد.
داستان اسباب بازی 4 بهصورت رسمی بهعنوان آخرین قسمت از این مجموعه معرفی شد. البته در همان زمان کارگردان این اثر یعنی جان کولی گفته بود که ممکن است پیکسار بعدا نظر خود را تغییر دهد و بخواهد دوباره آن را ادامه دهد. با شنیدن خبرهای مختلفی، ما هم منتظریم که در سالهای آینده و البته خیلی زود، داستان اسباب بازی 5 را ببینیم.
نکات جالب داستان اسباب بازی 4
شنیدن جزئیات مرتبط با داستانها و فیلمها، گاهی از خود ماجرای اصلی آنها نیز جذابتر است. پیکسار یکی از عجیبترین استودیوها در این زمینه است که اغلب انیمیشنهای آن با هم مرتبط هستند، نشانههای مختلفی از آنها را میتوانیم در سایر انیمیشنها ببینیم و البته هر انیمیشن بهتنهایی چندین نکته جالب اختصاصی خود را دارد. اگر برای شما هم خواندن این نکات بسیار جذاب است، این قسمت را با دقت بیشتری بخوانید. مهمترین و جالبترین نکات این انیمیشن شامل موارد زیر هستند:
- بیشترین هزینه ساخت انیمیشن، برای سکانسهای بارانی اختصاص داده شده است؛
- حدودا دو سال طول کشید تا فروشگاه عتیقهفروشی را که در داستان اسباب بازی 4 دیدیم، بسازند؛
- ساخت هر آیتم موجود در فروشگاه چند ساعت الی چند هفته زمان لازم داشت و تقریبا بیش از 000 آیتم در فروشگاه وجود دارد؛
- برای نورپردازی فروشگاه حدودا سه ماه زمان صرف شده است و خود گروه میگویند برای یک سکانس چندین ثانیهای، هفتهها کار کردیم؛
- یک عنکبوت با قدرت هوش مصنوعی، تارهای عنکبوت موجود در فروشگاه را تنیده است؛
- قسمتی از تمام انیمیشنهای پیکسار در فروشگاه وجود دارند. با کمی دقت میتوانید گیتار Coco و ماشین Pizza Planet را پیدا کنید؛
- با اینکه دان ریکز قبل از ساخت داستان اسباب بازی 4 از دنیا رفته بود، اما از سکانسهای پیشین او استفاده کردند تا برای ادای احترام به او، کاراکترش در این قسمت نیز دوباره حضور داشته باشد؛
- بو پیپ بزرگترین دلیل و منبع الهامبخش برای ساخت کارتن Toy Story 4 بود؛
- گروه طراحی و ساخت گفته بودند هنگامی که یکی از عروسکها ساخته میشود، یک صدای پیشفرض برای آن در نظر نمیگیریم، بلکه تنها تلاش داریم که کسی را پیدا کنیم که بتواند آن عروسک را با صدای خود زنده کند.
سخن آخر
داستان اسباب بازی 4 هم برای کودکان امروز و هم برای کودکان دیروز جذابیت بسیار زیادی دارد. کودکانی که با این انیمیشن بزرگ شده باشند، از دیدن جزئیات یکی از کارتنهای قدیمی لذت بسیار زیادی میبرند و البته تصاویر با کیفیت و رنگارنگ، همراه با داستان مهیج و زیبا، میتواند کودکان بسیاری را به خود علاقهمند کند. راز موفقیت داستان اسباب بازی 4 را میتوان در اینجا درک کرد، فرقی نمیکند شما چند ساله هستید و از نگاه بزرگسال یا کودک به تماشای آن بنشینید، برای هر دو نسل حرفهای زیادی برای گفتن دارد که میتواند تماشای آن را برای شما بسیار لذتبخش کند.
2 دیدگاهها
اخه این؟بیشتر میخورد با اون دختره گاو چرون باشه
خیلی خوبه اگه اینطوری که میگین باشه
من خودم از پر طرفداران این انیمیشن هستم